CO2-bewust certificaat verlengd

Goed nieuws van het CO2-reductiefront – ons CO2 bewust certificaat, niveau 3 is opnieuw met een jaar verlengd! Tijdens de jaarlijkse audit van de CO2 Prestatieladder in oktober werd geoordeeld dat wij een goed werkend systeem hebben en goed onderweg zijn met het structureel aanpakken van onze CO2-uitstoot. Een mooie opsteker!

Elektrificatie wagenpark

We nemen geen halve maatregelen wat dat betreft. Zo hebben we uitgesproken dat we binnen de groep onze CO2-uitstoot als gevolg van ons wagenpark in 2024 met meer dan 90% teruggebracht willen zien. Hoe we dit willen bereiken? Met name door elektrificatie van het wagenpark. Niet reizen is immers geen optie, als we door het hele land uw bomen willen inspecteren en onderzoeken. Wel gaan we bewust om met onze kilometers en zijn we altijd op zoek naar manieren om die te reduceren. Bijvoorbeeld door rekening te houden met de woonplaatsen van onze Boominspecteurs. Dat levert niet alleen minder kilometers, maar ook minder reistijd op. Een duidelijk gevalletje win-win dus.

Inspiratie

Natuurlijk hebben we zelf ideeën over de manieren waarop we onze CO2-uitstoot verder kunnen terugbrengen. Maar samen kom je altijd op méér invalshoeken. Daarom zijn wij aangesloten bij Nederland CO2 Neutraal, een stichting met een groen hart, die organisaties verder helpt op het gebied van duurzaam ondernemen. Elk kwartaal komen wij samen met onze werkgroep om ervaringen uit te wisselen, ideeën op te doen, met elkaar te testen en geïnspireerd te raken door de successen van collega-ondernemingen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze inspanningen om onze CO2-uitstoot terug te brengen? Heeft u ideeën die u met ons wilt delen? Of wilt u met ons in gesprek over wat we sámen zouden kunnen bijdragen aan een groenere wereld? Heel graag! Neem gerust contact met ons op.