Een nieuwe lichting boominspecteurs in de dop

 

Per 1 januari is ons team maar liefst 7 nieuwe collega’s rijker, en dat is geen toeval. Sinds vorig jaar is De Boominspecteurs een erkend SBB bedrijf. Dit betekent dat er via BomenCampus een nieuwe lichting boominspecteurs in opleiding bij ons is aangesloten. Adrian, Gonneke, Kim, Manon, Martijn, Noelle en Remie draaien de komende 20 maanden mee om zo een flinke dosis bomenpraktijkkennis op te doen.

Een echte win-win situatie. Het traineeship van BomenCampus leidt nieuwe bomenvakmensen op die onze branche hard nodig heeft. En wij kunnen de extra inzet goed gebruiken binnen onze groeiende organisatie waar steeds meer bomen geïnspecteerd moeten worden!

Erik Hanegraaf vertelt: “Ze staan met z’n allen te popelen om aan de slag te gaan in ons mooie en uitdagende vakgebied!”. Als uitvoerder bij De Boominspecteurs en docent aan de BomenCampus is Erik nauw betrokken bij het leerwerktraject van de trainees.

“De nieuwe collega’s starten met het zien en inspecteren van veel bomen”, geeft Erik aan. “De maand januari staat in het teken van het bekend worden met de systematiek van inspecteren en registreren van veiligheids- en onderhoudsmaatregelen. Vanaf februari zullen de trainees onder begeleiding van onze uitvoerders in projecten aan de slag gaan om routine te krijgen en bekend te worden met de processen en communicatie binnen een project.”

“Wanneer ze een goede basis hebben opgebouwd in het inspectiewerk kunnen ze zich binnen de organisatie gaan oriënteren op de andere werkvelden binnen het werken met bomen. Ook krijgen ze vanuit BomenCampus een eindopdracht voor de opleiding. Voor de onderdelen en werkzaamheden die in deze eindopdracht aan bod komen, is binnen het traineeship ruimte om daar ervaring mee op te doen zodat aan de eisen eindopdracht kan worden voldaan.”

Trainees BomenCampus voor Boominspecteurs