Even voorstellen: de nieuwe Boominspecteurs

Dit voorjaar zijn er nieuwe Boominspecteurs gestart! Arnaud, Jeroen, Kuba, Mirjam, Roelf, Tjebbe en Willem. Inmiddels draaien zij alweer een paar maanden mee en hebben al een hoop geleerd. Wij stellen hen graag aan u voor.

Arnaud Dijkhuis (41) – Voor Arnaud is de groenwereld niet onbekend. Hij heeft veel werkervaring opgedaan in het onderhouden en verzorgen van groen bij onder andere begraafplaatsen en gemeenten. Bomen trokken zijn grote interesse en hij is vorig jaar dan ook met veel passie gestart aan de kweekvijver voordat hij bij De Boominspecteurs aan boord kwam. Arnaud heeft een ijzeren wil om zijn doel te bereiken en met humor en inzet gaat hij er iedere dag er weer tegenaan.

Arnaud Dijkhuis

Jeroen Jansen (28) – Jeroen zijn ambities zijn groot en hij doet graag onderzoek naar natuur, bomen en ecologie. Hij heeft Toegepaste Biologie gestudeerd en heeft altijd een scherp oog voor alles wat gebeurt. Na zijn tijd bij Intratuin, waar hij met veel plezier iedereen alles vertelde over het sortiment, is hij nu volledig gefocust op wat er nog te leren is over bomen. Zijn doelen zijn duidelijk, kennis vergaren en die kennis omzetten in nieuwe inzichten en ontwikkelingen.

 

Jeroen 700 x 467

Kuba Chlipalski (29) – Kuba is een echte ochtendvogel en kiest graag voor het bewuste leven. Iedere morgen staat hij om 05:00 uur naast zijn bed en start de dag met het bereiden van een gezonde en verantwoorde maaltijd. De interesse in lekker eten en drinken kon hij eerder kwijt in zijn werk als horecaman en Barista, maar tegenwoordig ligt zijn passie vooral bij groen. Hij is begonnen als tuinder in Nederland en heeft daarna de nodige ‘groene vlieguren’ gemaakt overzee in Nieuw-Zeeland en op Hawaii.

Kuba 700 x 467

Mirjam Melman (54) – Na jarenlang als docent Biologie voor de klas te hebben gestaan, besloot Mirjam naar Larenstein te gaan. Ze haalde in 2021 haar diploma en is direct aan de slag gegaan als snoeier bij een biologisch fruitteeltbedrijf. Haar doel was duidelijk, ze wilde graag boominspecteur worden. Bij Mirjam is er altijd ruimte voor een lach en aandacht voor elkaar. En of zij nu moet inspecteren in de zon, regen of kou, Mirjam is positief en gaat er helemaal voor.

Mirjam Melman

Roelf Mik (34) – Roelf is een echte autodidact en bijna een lopende encyclopedie als het gaat om de bomen die in Utrecht staan. Hij heeft zijn werk als muziekleraar aan de kant gezet en zijn gitaar “aan de wilgen gehangen” om zijn carrière in de bomen te starten. En dat doet hij met volle overgave. In zijn periode van de kweekvijver heeft Roelf in Utrecht “een rondje bomen” uitgezet. Tijdens de kennismakingsdag op landgoed Oostbroek kon hij al zijn collega boominspecteurs een rondleiding gegeven.

Roelf 700 x 467

Tjebbe Klop (30) – Deze afgestudeerde Stuurman Waterbouw ging niet op de grote vaart werken, hij kwam zijn vrouw tegen en bleef aan wal. Maar kantoorwerk was niet zijn wereld en Tjebbe gooide letterlijk het roer om. Nu inspecteert hij met veel plezier bomen en geniet van een groener leven. En niet alleen door zijn baan te veranderen, maar ook door zijn woonplaats Dordrecht te verruilen voor een mooie stek in het Drentse Hooghalen.

Tjebbe 700 x 467

Willem Nout (35) –  Tijdens een wildplukwandeling in september vorig jaar kreeg Willem lucht van de kweekvijver. Nog geen maand later, op 4 oktober, begon de eerste dag van zijn nieuwe toekomst met een focus op natuur en groen. Hij ruilde zijn werk als ZZP-er Online Marketing in voor het inspecteren van bomen en maakt sinds april van dit jaar officieel onderdeel uit van ons team. Willem is doelgericht en een gedreven natuurliefhebber met de ambitie om te ontdekken wat de bomenwereld nog meer voor hem in petto heeft.

Willem 700 x 467