Maak kennis met Youri van Woerkom, projectleider/adviseur

 

Regelmatig mogen wij nieuwe collega’s verwelkomen binnen ons team en uiteraard stellen wij hen dan graag even aan u voor. Zo is op 1 januari Youri van Woerkom bij De Boominspecteurs gestart. Hij gaat de functie van projectleider/adviseur vervullen.

 

Stel jezelf even voor, wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Youri (25) en woon samen met mijn vriendin Olga in Arnhem-Noord, aan de rand van de Veluwe. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje nabij Arnhem bekend van onder andere de Middachterallee, de oudste Taxus van het land, en van de monumentale bomen op Landgoed Rhederoord. De bomenliefhebbers weten wel over welke plek ik het heb.

 

Wat is jouw achtergrond op het gebied van bomen?
In 2019 heb ik de opleiding Bos en Natuurbeheer bij Van Hall Larenstein in Velp afgerond. Via de minor Bomen en Stedelijke omgeving ben ik, eigenlijk per ongeluk, in aanraking gekomen met het vak van de boomtechnisch adviseur. Ik wilde namelijk een Minor volgen in Scandinavië, maar de mogelijkheid om een Erasmusbeurs aan te vragen was helaas verstreken. Het buitenlandse avontuur moest daarom een halfjaartje in de ijskast.

Toen stond ik voor de keuze: een halfjaar werken of gewoon een extra minor volgen in Nederland. Het werd het laatste en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad! Tijdens deze minor kwam ik erachter dat het beroep van boomtechnisch adviseur perfect bij mij past. De combinatie tussen theorie en praktijk en de fijne afwisseling tussen binnen en buiten vind ik prettig.

 

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
Na afronding van de opleiding ben ik aan de slag gegaan bij een milieukundig ingenieursbureau. Hier heb ik zelfstandig de dienstverlening uitgebreid met boomtechnische diensten (inventarisatie, boom effect analyse, verplantbaarheidsonderzoek). In maart 2021 heb ik mijn ETT diploma behaald.

Na hier twee jaar te hebben gewerkt merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging, waarbij ik nieuwe dingen kan leren en mezelf in de breedte van het vak kan ontwikkelen. Deze uitdaging heb ik gevonden bij De Boominspecteurs. Het werken in een team met vakspecialisten bij een jonge organisatie die in ontwikkeling is, zie ik helemaal zitten. Ook spreken de inspanningen op gebied van duurzaamheid mij enorm aan!

 

Kun je al wat vertellen over de inhoud van je nieuwe functie?
Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit, planning, budget, overdracht en oplevering van alle projecten binnen van de afdeling onderzoek en advies. Dit doe ik een dag per week. En de overige vier dagen werk ik als adviseur, waarbij ik zelf allerlei boomtechnische onderzoeken uitvoer. Denk bijvoorbeeld aan een verplantbaarheidsonderzoek, nader technisch onderzoek, groeiplaatsonderzoek of een boom effect analyse. Hiervoor doe ik het veldwerk en schrijf ik rapportages.

 

En in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Elk weekend zit ik op de mountainbike ergens op Veluwe of een andere gave route in de regio (Utrechtse Heuvelrug, Nijmegen, Zeddam, Lochem). Verder wandel en hardloop ik graag en speel ik in een vriendenteam bij voetbalclub EDS.

Ik heb heel veel zin om nieuwe dingen te leren en het team van de Boominspecteurs te versterken!

Youri