Specialist door eigen opleiding

Focus. Dat is ons motto. De Boominspecteurs bestaan uit specialisten die een uitgebreide opleiding hebben doorlopen. Natuurlijk beschikken onze inspecteurs daarmee over het branche-erkende certificaat Boomveiligheidscontroleur. Maar onze opleiding gaat verder en maakt professionals van onze specialisten.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

In het onderwijs worden geen boominspecteurs klaar gestoomd. En als ervaren hovenier of boomverzorger ben je niet automatisch een boominspecteur. Daarom leiden wij onze specialisten op in ons eigen opleidingscentrum. Gedurende een maandenlange opleiding worden trainees bekend gemaakt met alle facetten van ons specialisme: van sortimentskennis tot determinatie van schimmels, van inspectiesoftware tot registratiemethodiek.

De opleiding is praktisch van aard en wordt afgewisseld met blokken theorie. Trainees leren het vak buiten, bij de boom. Zelfstandig en in groepsverband. Ervaren docenten begeleiden de kandidaten en toetsen periodiek de vorderingen. Onderdeel van de opleiding is het persoonscertificaat Boomveiligheidscontroleur van Stichting Groenkeur. Kandidaten worden voorzien van bedrijfswagen, bedrijfskleding en persoonlijke uitrusting.

Maatschappelijk verantwoord

De Boominspecteurs willen een bijdrage leveren aan onze maatschappelijke omgeving. Daarom staat onze opleiding open voor schoolverlaters én doorstromers met een groene achtergrond. Trainees doorlopen onze eigen opleiding en gaan daarna zelfstandig aan de slag. Voorwaarde: passie voor bomen. Resultaat: een brede basis voor verdere specialisatie in ’t groene vak!

Aan de slag als boominspecteur?