Het inspecteren van 8444 bomen in de gemeente Ouder-Amstel, het is dát waar De Boominspecteurs zo goed in is. Verschillende factoren maakten van deze routineopdracht een opdracht zoals geen ander. Peter Pieterse, assetbeheerder Groen binnen Duo+ (uitvoeringsorganisatie van en voor de gemeente Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn), is erg tevreden over hoe De Boominspecteurs deze klus heeft geklaard.

Wat is de huidige status van de bomen? “Enige jaren geleden is er in de gemeente Ouder-Amstel een VTA gelopen. Maar deze gegevens waren inmiddels verouderd. En daarbij stonden deze gegevens niet in het bomenbeheersysteem, wat overigens in april vorig jaar opnieuw is aanbesteed. Al met al was dit alles behalve een routineopdracht”, vertelt Pieterse. De inspecteurs van De Boominspecteurs brachten alles opnieuw in kaart. Zo zijn er 741 bomen als nieuwe boom geregistreerd.

Nieuw beheersysteem
De gemeente werkt sinds april 2017 met een nieuw bomenbeheersysteem van Groenestein Beheersoftware. Voor de gemeente nieuw, maar voor de inspecteurs ook. In 3 opleidingsdagen maakten de inspecteurs het systeem eigen. Zelfs zo eigen dat ze DUO+ ondersteunden bij het inrichten van een nieuw inspectiepaspoort. “Dankzij hun inzet en feedback werd het nieuwe inspectiepaspoort geoptimaliseerd. Zo schoonden zij bijvoorbeeld bepaalde lijsten op waardoor de werkwijze nog efficiënter werd.”

Kwaliteit
“De communicatie tijdens deze opdracht was goed. Ook de resultaten zijn van goede kwaliteit. Binnen was er soms wat verwarring, maar dat had geen gevolgen voor het werk, het ging gewoon door. Ik ben erg tevreden over het werk wat De Boominspecteurs levert”, besluit Pieterse.