wim-van-t-einde-fAA-NKhBGZE-unsplash

Halfjaarcijfers CO2-reductie

Wij van De Boominspecteurs zijn bewust bezig met CO2-reductie. De CO2-prestatieladder helpt ons hierbij. Door dit instrument in te zetten, zijn en blijven wij structureel bezig met het steeds verder verlagen van onze CO2-uitstoot. Binnen onze eigen muren, maar ook in de projecten die we met u uitvoeren. Met dit bericht geven wij u graag een inkijkje in de reductiecijfers van het 1e halfjaar van 2021.

Goed vertrokken

We zijn in 2021 goed vertrokken met het terugbrengen van onze CO2-uitstoot. In absolute zin is onze uitstoot wel gestegen, maar dit houdt direct verband met de groei van de organisatie. Relatief gezien laten de cijfers een daling zien en daar zijn we blij mee!

Zakelijk verkeer

Met De Boominspecteurs rijden we het hele land door om uw bomenprojecten uit te voeren. Zakelijk verkeer is dan ook logischerwijs onze grootste uitstootpost. Gelukkig zien we dat in het eerste halfjaar relatief gezien de uitstoot van ons wagenpark daalt. Daar blijven we ook in de toekomst ons best voor doen.

Samen met u

Wat ons het afgelopen halfjaar veel plezier heeft gegeven zijn de projecten waarin we samenwerken met onze opdrachtgevers om CO2-uitstoot te reduceren. Zo zijn we actief aan de slag bij en met de gemeente Almere, gemeente Amersfoort en de provincie Gelderland. Het is gaaf om hierin samen op te trekken en steeds te zoeken naar concrete besparingsmogelijkheden in bomenprojecten.

We gaan ervoor!

Ook in het laatste deel van het jaar zetten we ons maximaal in om CO2 te reduceren. Zo staat er nog een aantal elektrische auto’s in bestelling en werken we samen met TreeTracker aan het verminderen van de CO2-uitstoot in diverse inspectieprojecten. We gaan ervoor om onze doelstellingen voor dit jaar te realiseren!

Wilt u meer weten over onze inspanningen om onze CO2-uitstoot te minimaliseren? Op deze pagina vindt u er alles over terug.