Even voorstellen: Onze nieuwe Boominspecteurs

Op 2 november 2020 besloten zij het roer om te gooien. Bart, Adriaan, Lars, Lasse en Frans startten als trainee bij de Kweekvijver van Bomenbanen en sinds 1 april maken zij officieel onderdeel uit van ons Boominspecteurs-team!
Wij stellen hen graag aan je voor.

Bart van Vliet (35 jaar) schreef in zijn motivatiebrief voor toelating van de Kweekvijver:  “Als kind wilde ik boswachter of archeoloog worden, nieuwe landschappen en de wilde natuur.” Hij koos de studie University of Applied Sciences in Breda. Bart werkte onder meer in het aannemingsbedrijf van zijn familie. Het was in Hotel ’t Paviljoen in Rhenen, waar hij in de bediening werkte, dat hij van Boominspecteurs collega Chrisje Smits over de opleiding voor Data Inspecteur Bomen hoorde. “Gelukkig lukt het goed om mij alle kennis eigen te maken, het gaat best snel. Onderzoek of advies, wie weet waar ik straks uit ga komen”, aldus Bart.

Bart

Adriaan Wessels (35 jaar) studeerde facility management, werd chaletmanager in Oostenrijk, vervolgens filiaalleider in Utrecht om in 2015 een eigen hoveniersbedrijf te starten. “Ik wil buiten aan het werk zijn, het hoveniersbedrijf was een mooie stap in die richting. Maar ik miste de diepgang, wilde verder, kennis ontwikkelen en een hoger doel dienen”. Adriaan houdt van organiseren, regelen en zorgen dat het voor elkaar komt. “Het kriebelt weer volop, kom maar op met het werk”.

Adriaan

Lars Keizerwaard  (42 jaar) studeerde Milieukunde aan de HAS en aan de WUR het doctoraal programma Milieuhygiëne. Lars is eigenaar van De Wolverlei waar geitenkaas wordt gemaakt van de melk van de geiten van geitenboerderij ’t Ketelbos. Lars koos er bewust voor om bij BTL te stoppen en terug te gaan in de schoolbanken. “Ik denk altijd dat ik niet genoeg weet. In de opleiding werd bevestigd wat ik al weet, maar nog veel meer leer ik van wat ik nog niet wist. Mijn keuze om bij de basis te beginnen en straks verder door te groeien, is een hele goede beslissing geweest, geen seconde spijt.”

Lars

Lasse Bosch (28 jaar) deed mbo Bos- en Natuurbeheer bij Helicon. Lasse is gedreven, de lat ligt hoog, hij weet wat hij wil. Corona is in het leven van Lasse een factor. “Mijn vader is intensivist, en door Corona is mijn rijexamen uitgesteld. Het reizen kost nu echt meer tijd, maar ik heb het er voor over”, vertelt Lasse. In Renkum ontmoette hij Niek Meister, “Het was interessant om met Niek ervaringen te delen en te horen waar hij nu staat na zijn deelname aan de eerste Kweekvijver in 2016”, vertelt Lasse. “Mijn visie is onderaan beginnen en veel bomen zien, wat daarna komt ga ik ontdekken”.

Lasse

Frans Schuijt (40 jaar) studeerde International Business and Languages en Geschiedenis in Utrecht. Werkervaring heeft Frans onder meer opgedaan in de financiële dienstverlening. “Voor mij was werken vooral een middel om te reizen en niet een passie”,  vertelt Frans.  “Tijdens onze laatste reis op de grens van Argentinië naar Chili kregen de bomen mij te pakken. Na de kale pampa’s waren daar de groene vlaktes en de bomen en wist ik wat ik wilde. Tijdens de Kweekvijver wist ik dat mijn echte carrière is begonnen. Dat wat er altijd al was, belangstelling voor onze natuur en leefomgeving, komt samen in deze nieuwe stap.”

Frans