• Home
  • Inspectie
  • Onderzoek & Advies
  • Nieuws
  • Vacatures
  • Over ons
  • Contact
  • Offerte aanvragen
  • Home
  • Inspectie
  • Boominspectie Plus
  • Onderzoek & Advies
  • Nieuws
  • Over ons
  • Contact

CO2-footprint 2021

Wij zijn in het bezit van het CO2 bewust certificaat, eerst op niveau 3, maar met ingang van 2021 zijn we gecertificeerd op het hoogste niveau: niveau 5. Een update van onze groene daden én plannen aan de hand van de CO2-footprint van 2021.

Lees verder

Boominspectie Plus op de Floriade

Op 14 april opent de Floriade in Almere: de bekende tienjaarlijkse wereldtuinbouwtentoonstelling met allerlei groene innovaties voor duurzame steden. In januari voerden De Boominspecteurs, samen met TreeTracker, een Boominspectie Plus uit op het Floriadepark. Want als de bezoekers komen, moeten de bomen op het terrein natuurlijk veilig zijn.  

Lees verder

Verkoop Adviseur Cor ’t Lam gestart bij De Boominspecteurs

De Boominspecteurs heeft een nieuwe collega in het midden! Op 1 april is Cor ’t Lam bij ons gestart als Verkoop Adviseur. Cor draait al heel wat jaren mee in het bomenvak en neemt met deze functie het stokje over van Erwin Reinhard.

Lees verder

De groene baten van zomaar 2 bomen in de Hoeksche Waard

Zomaar 2 bomen, gebroederlijk naast elkaar aan de Gruttostraat in Strijen. Een grote en een kleine. Een moerascipres (Taxodium distichum) en een beverboom (Magnolia kobus), om precies te zijn. Het leuke van dit tweetal is dat ze samen laten zien dat de ene boom de andere niet is, als het gaat om groene baten.

Lees verder

CO2-footprint project Almere 2021

Ook onze opdrachtgevers dagen ons steeds vaker uit om CO2 te besparen. In 2021 kregen wij van de gemeente Almere een mooi project met gunningsvoordeel: het inspecteren van alle gemeentelijke bomen tussen 2021 en 2024. Hoe staat het ervoor met dit project? Een update aan de hand van de CO2-footprint van 2021.

Lees verder

CO2-footprint project Gelderland 2021

In 2020 kregen wij van de provincie Gelderland een mooi project met gunningsvoordeel: het uitvoeren van nader onderzoek, flora- en faunaquickscans en groeiplaatsonderzoeken gedurende een periode van 3 jaar. Hoe staat het ervoor met dit project? Een update aan de hand van de CO2-footprint van 2021.

Lees verder

Honderden kilometers snelweg controleren op zieke essen

De Boominspecteurs werkt aan een groot project voor Rijkswaterstaat. De bosvakken langs honderden kilometers snelweg worden door ons geïnspecteerd. De reden: essentaksterfte. Want ook langs snelwegen grijpt essentaksterfte om zich heen.

Lees verder

De favoriete boom van Adriaan Wessels

Regelmatig vragen wij onze Boominspecteurs meer te vertellen over hun favoriete boom. Dit keer de beurt aan Adriaan. “Mijn favoriete boom is de grove den, de Pinus Sylvestris. Ik hou ontzettend van de kust en van de duinen, en daar horen dennen gewoon bij.”

Lees verder

Linde: ’s zomers niet te missen, ’s winters incognito

De verschillende lindesoorten herkent een boomtechnicus redelijk eenvoudig aan het blad. Maar hoe ze uit elkaar te houden wanneer het blad is gevallen? Assortimentsdeskundige en docent van de Kweekvijver Simen Brunia heeft het afgelopen jaar zijn website bomenbieb.nl verder uitgebreid met macrofoto’s.

Lees verder

CO2-footprint project Almere (H1-2021)

In 2021 kregen wij van de gemeente Almere een mooi project met gunningsvoordeel: het inspecteren van alle gemeentelijke bomen tussen 2021 en 2024. Hoe staat het ervoor met dit project? Een update aan de hand van de CO2-footprint van het 1e halfjaar van 2021.

Lees verder

CO2-footprint project Gelderland (H1-2021)

In 2020 kregen wij van de provincie Gelderland een mooi project met gunningsvoordeel: het uitvoeren van nader onderzoek, flora- en faunaquickscans en groeiplaatsonderzoeken gedurende een periode van 3 jaar. Hoe staat het ervoor met dit project? Een update aan de hand van de CO2-footprint van het 1e halfjaar van 2021.

Lees verder

Update projecten Almere en Gelderland: CO2-footprint maatje kleiner

Duurzaam ondernemen vinden wij belangrijk. In 2021 kregen wij 2 mooie projecten met gunningsvoordeel, voor de gemeente Almere en de provincie Gelderland. Hoe staat het ervoor met de CO2-doelstellingen van deze projecten?

Lees verder

Bomen beschermen tegen bevers

De bever maakt een comeback en doet het goed in Nederland. Een positieve ontwikkeling voor veel ecologen en natuurliefhebbers, maar minder positief voor de bomen en daarmee de boomveiligheid. Aangezien het dier beschermd is, komt er wat creativiteit kijken bij het beschermen van bomen tegen bevers. Wij geven u graag een aantal tips.

Lees verder

Essentaksterfte gaat hard in bosplantsoen

Steeds meer essen in Nederland raken aangetast door essentaksterfte. Vooral in bos kan de ziekte snel om zich heen grijpen. Dat realiseerde zich ook de gemeente Stichtse Vecht, waar relatief veel bosvakken met essen staan. De Boominspecteurs voerden onlangs een gemeente brede inventarisatie uit van die bosvakken, als basis voor een vervangingsplan.

Lees verder

De kracht van technologie

Twee wijken in Almere, de Grienden en de Nobelhorst. Een oudere wijk waar bomen staan met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar tegenover een gloednieuwe wijk met bomen van 1 tot 5 jaar oud. Wat heeft dit verschil voor invloed op de boominspectie? En welke interessante boominformatie komt er uit een vergelijking van de twee wijken?

Lees verder

Halfjaarcijfers CO2-reductie

We zijn in 2021 goed vertrokken met het terugbrengen van onze CO2-uitstoot. In absolute zin is onze uitstoot wel gestegen, maar dit houdt direct verband met de groei van de organisatie. Relatief gezien laten de cijfers een daling zien en daar zijn we blij mee! 

Lees verder

Bijzonder project…BVO in de Efteling

2,5 week liep collega Erik Hanegraaf rond in de Efteling om daar 3300 bomen – de helft van het bomenbestand – te controleren op boomveiligheid en onderhoud. Wat een BVO in dit park vooral bijzonder maakt, is de ‘andere blik’ waarmee je naar de bomen kijkt. Met gevoel voor sfeer en veel eigen inzicht.

Lees verder

Inspectiewerk bij invasieve exoten

De hemelboom is een geliefde stadsboom. De soort komt oorspronkelijk uit China, heeft grote, samengestelde bladeren en bloeit in juni en juli met grote, opvallende geelwitte pluimen. Maar de boom zorgt óók voor problemen, vooral door de ongebreidelde manier waarop hij zich kan vermeerderen.

Lees verder

Efficiëntieslag met de quickscan flora en fauna

Steeds vaker voeren onze boomadviseurs een quickscan flora en fauna uit bij bomen, tegelijk met het boomtechnisch onderzoek. “Verschillende van onze boomadviseurs zijn hiervoor inmiddels gecertificeerd”, vertelt onze collega Arthur ’t Hart.

Lees verder

Glasvezel in Zeist: een jaar lang toezicht

In Zeist-Noord wordt een glasvezelnetwerk aangelegd. Goed nieuws voor de bewoners, maar minder voor de bomen. Want graven en bomen, dat gaat niet vanzelf goed samen. De Boominspecteurs is daarom iedere dag, een jaar lang betrokken bij dit project om toezicht te houden.

Lees verder

Inspectiewerk: in contact met bewoners

Onze boominspecteurs worden op straat regelmatig aangesproken door nieuwsgierige bewoners. De meeste mensen hebben geen idee dat alle bomen in de gemeente periodiek geïnspecteerd worden op veiligheid en onderhoudsbehoefte en zijn positief verrast.

Lees verder
Nieuwsbrief
Ontvang maximaal 1x per maand het laatste nieuws
  • icn-mail
De Boominspecteurs 2022
  • Algemene voorwaarden
  • Contact
  • CO2-prestatieladder
  • CO2-compensatie