Wij gaan voor duurzaam

Dat wij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, is inmiddels geen nieuws meer. En wat ons betreft blijft het niet bij woorden, we zijn er actief mee aan het werk. Ons streven: de wereld een klein beetje groener achterlaten dan we haar hebben aangetroffen. We vertellen u graag wat we hiervoor doen.

CO2-footprint

Sinds 2017 stellen wij jaarlijks onze CO2-footprint op. Deze footprint geeft het aantal ton CO2 weer dat wij uitstoten door het uitvoeren van onze activiteiten. In 2019 bedroeg onze footprint 57,7 ton CO2.

De CO2-prestatieladder helpt

In alles wat wij doen streven wij naar een zo klein mogelijke CO2-emissie. De CO2-prestatieladder helpt ons hierbij. Het zorgt ervoor dat wij structureel aandacht besteden aan de reductiemogelijkheden. En dat helpt!

Op weg

Verreweg het grootste gedeelte van onze uitstoot (96%!) is afkomstig van het zakelijk verkeer – de kilometers op de weg. Dat is natuurlijk logisch, onze adviseurs zijn veel op weg van en naar de projectlocaties door heel Nederland. Om de uitstoot te verminderen hebben we 3 opties tot onze beschikking, die we alle drie tegelijk inzetten:

  1. We beperken de tijd die we op de weg doorbrengen. Door flexibel om te gaan met werktijden en locatie. Door onze Boominspecteurs zo dicht mogelijk bij hun woonplaats op projecten in te plannen. En door onze Boominspecteurs te voorzien van een fiets, waarmee ze hun inspectiewerkzaamheden in stedelijk gebied gemakkelijk én groen kunnen uitvoeren. En zo blijven ze nog in topconditie ook.
  2. We stimuleren groen rijgedrag. Iedere Boominspecteur heeft inzicht in zijn duurzaamheidsscore en is meer dan welwillend om hier zo goed mogelijk op te scoren.
  3. We stimuleren elektrisch rijden. Onze ambitie is om in 2025 met een zo veel mogelijk geëlektrificeerd wagenpark de weg op te gaan. Hier is het autobeleid en het leaseaanbod ook op aangepast.

Meer weten?

Naast het zakelijke verkeer doen we nog meer. Zo compenseren wij onze CO2-uitstoot via de duurzame bosprojecten van Trees for All en steunen wij hen bij hun ambitie om duurzaam te investeren in bomen. Benieuwd naar onze verdere inspanningen? Wij vertellen er graag meer over, wie weet kunnen we elkaar inspireren. Neem dus gerust contact met ons op.