Een terugblik op 2022 en tot in het nieuwe jaar!

We kijken terug op een bijzonder jaar waarin zowel de wereld als onze organisatie volop in beweging was. Het dagelijks leven draaide niet langer om Covid, maar daarvoor in de plaats kregen we te maken met een energiecrisis en oorlog. Onzekere tijden voor iedereen. Toch heeft dit jaar ons ook veel positieve ontwikkelingen gebracht!

 

VERGROENEN EN NIEUWE OPDRACHTGEVERS
Zo hebben we op het gebied van energie nog net op tijd een hele verstandige stap kunnen zetten, door 240 zonnepanelen op ons dak te laten plaatsen. Hiermee houden we de energiekosten in de hand, wordt het elektrische wagenpark opgeladen met onze eigen groene stroom en bovenal draagt dit bij aan ons streven naar een energie neutrale organisatie.

Ook de deuren bij onze (potentiële)klanten mochten weer open. Er was ruimte voor persoonlijk contact. Dit hebben we vooral gemerkt in het aantal opdrachtgevers dat ons heeft weten te vinden dit jaar. Naast onze trouwe gemeentelijke klanten, zijn er ook veel langdurige opdrachten binnengekomen van nieuwe opdrachtgevers, zoals provincies, ingenieurs en ontwikkelaars.

 

EEN GROEIENDE ORGANISATIE
Met de hoeveelheid opdrachten die binnenkomen, is het natuurlijk belangrijk dat er genoeg collega’s zijn die dit werk kunnen uitvoeren. Daarom blijft De Boominspecteurs groeien en hebben we ook dit jaar weer nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Zij vormen inmiddels alweer een vertrouwde basis binnen de organisatie.

Daarnaast zijn wij sinds 2022 een erkend SBB bedrijf geworden. Voor het komende jaar betekent dit dat er een nieuwe lichting boominspecteurs in opleiding bij ons aansluit. Zij krijgen de kans om ons mooie vak te leren in de praktijk. En dit is hard nodig, want we hebben jaarlijks ontzettend veel bomen te inspecteren.

 

BLIJVEN INNOVEREN
Vernieuwen en verbeteren doen we constant en graag bij De Boominspecteurs. We hebben een aantal nieuwe ‘producten’ toegevoegd aan onze dienstverlening. In de gemeente Haarlem zijn we voor het eerst gestart met het inventariseren van 30.000 bomen met een NEN 2767-conditiemeting. En sinds dit voorjaar maken we gebruik van GeoMax. Met dit gps-apparaat kunnen we nu zelf, tot op 15 cm nauwkeurig, de locatie van een boom bepalen. Voor diverse opdrachtgevers hebben we dit al mogen uitvoeren, bijvoorbeeld voor NSNK vastgoed die de bomen op een privaat landgoed in Enschede in kaart wil brengen.

Tot slot zijn we aangevangen met ISO 9001 en ISO 14001 certificering en het Handboek bomen 2022 is verschenen. Dit laatste implementeren we uiteraard in onze werkwijze.

 

TOT IN HET NIEUWE JAAR
Tussen Kerst en Oud & Nieuw genieten al onze collega’s van een welverdiende week vrij. Vanaf maandag 2 januari 2023 staan we weer voor je klaar. Graag bedanken we jou als relatie voor het partnerschap, de prettige samenwerking en het vertrouwen.

We wensen je hele fijne feestdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar!

 

Namens het team van De Boominspecteurs,

 

Michel van Ingen